Enkel Impingement

#

Wat is een enkel impingement?

Impingement van de enkel is een aandoening die optreedt wanneer er druk staat op de structuren in het enkelgewricht, zoals de botten, ligamenten of pezen. Deze druk kan pijn, zwelling en moeilijkheden bij het bewegen van de enkel veroorzaken. Er zijn twee soorten impingement: anterieur impingement, dat optreedt bij druk op de voorkant van de enkel, en posterieur impingement, dat optreedt bij druk op de achterkant van de enkel.

Wat is de oorzaak van een enkel impingement?

Impingement van de enkel kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder overbelasting, trauma en structurele afwijkingen. Het komt vaak voor bij atleten die sporten beoefenen waarbij ze herhaaldelijk moeten springen of draaien, zoals bij basketbal of voetbal. Het kan ook voorkomen bij mensen met platvoeten of hoge bogen, omdat deze voettypen extra druk kunnen uitoefenen op het enkelgewricht.

Welke behandeling bij een enkel impingement?

De behandeling van een enkel impingement bestaat vaak uit een combinatie van rust, ijs, fysiotherapie en medicijnen tegen pijn en zwelling. In ernstige gevallen kan een operatie nodig zijn om botsporen of andere structuren die de belemmering veroorzaken te verwijderen. Het is belangrijk om een enkel impingement zo snel mogelijk aan te pakken om verdere schade te voorkomen en een volledig herstel te garanderen.

 

Interesse om een keer gratis mee te trainen?

Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten? Verrijk jezelf met een training en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring.