Haglund syndroom

#

Wat is een Syndroom van Haglund?

Het Haglund-syndroom is een aandoening die optreedt bij de hak, soms in combinatie met een ontsteking van de slijmbeurs (een kleine met vloeistof gevulde zak) aan de achterkant van het hielbeen. Deze ontsteking wordt meestal veroorzaakt door irritatie of wrijving van de slijmbeurs tegen de achterkant van de schoen, vooral bij schoenen met een harde, stijve achterkant.

Het belangrijkste symptoom van het Haglund-syndroom is een pijnlijke bult op de achterkant van de hiel. Deze bult kan rood en gezwollen zijn, en kan ongemak veroorzaken bij het lopen of het dragen van bepaalde soorten schoenen. Andere symptomen zijn tederheid en stijfheid in de hiel, en in sommige gevallen de vorming van een botspoor achter op de hiel.

Wat is de behandeling bij een Haglund syndroom?

De behandeling van het Haglund-syndroom bestaat meestal uit het verlichten van de druk op de hiel door het vermijden van nauwsluitende schoenen of schoenen met hoge hakken, het gebruik van hielkussentjes of inlegzolen en het dragen van schoenen met een zachte, flexibele achterkant. Andere behandelingen zijn fysiotherapie, medicijnen tegen pijn en ontstekingen, en in ernstige gevallen een operatie om het benige gezwel op de hiel te verwijderen. Het is belangrijk om behandeling te zoeken voor het Haglund-syndroom om te voorkomen dat de aandoening verergert en verder ongemak veroorzaakt.

Interesse om een keer gratis mee te trainen?

Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten? Verrijk jezelf met een training en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring.