hamstring tendinopathie

#

Wat is een hamstring tendinopathie?

Hamstring tendinopathie is een aandoening waarbij de pezen van de hamstring spieren worden beschadigd. Deze spieren lopen vanuit de heup naar de knie en zijn belangrijk voor het bewegen en stabiliseren van het been.

Hoe ontstaat een hamstring tendinopathie?

De aandoening kan optreden als gevolg van overbelasting, zoals bij het uitvoeren van explosieve bewegingen of bij het doen van veel herhalingen van hetzelfde bewegingspatroon. Ook kan het optreden bij mensen met een verhoogde spierdikte of bij mensen met een verminderde bloedcirculatie in de hamstring spieren.

Symptomen van hamstring tendinopathie kunnen onder andere zijn: pijn in de achterkant van het bovenbeen, zwelling in het gebied rond de pezen, en beperkte bewegingsvrijheid van het been. De pijn kan heviger worden tijdens fysieke activiteiten en kan ook aanwezig zijn bij het uitrekken van de hamstring spieren.

Welke behandeling bij een hamstring tendinopathie?

Behandeling van hamstring tendinopathie kan bestaan uit fysiotherapie, zoals het uitvoeren van specifieke oefeningen om de spieren te versterken en de bewegingsvrijheid te verbeteren. Ook kan het helpen om de belasting op de spieren te verminderen door bijvoorbeeld het veranderen van de trainingsmethoden of het nemen van pauzes tussen trainingen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om medicijnen te gebruiken om de pijn te verminderen.

In het algemeen kan hamstring tendinopathie worden verholpen met behulp van behandeling en fysiotherapie. Het is belangrijk om vroegtijdig te zoeken naar behandeling om te voorkomen dat de aandoening erger wordt en om terugval te voorkomen.

Gestructureerd de juiste oefeningen doen helpt u sneller van de pijn af. Voor het gemak is er een speciaal oefenprogramma ontwikkelt door Malinth, die ook thuis gedaan kan worden.

Fysiotherapeut Jelmer legt hierin precies uit welke oefeningen uw pijn verminderen en hoe u ze goed uitvoert. Ons online programma scheelt u reistijd. En het is veel goedkoper dan een reeks behandelingen bij de fysiotherapeut.

Het is een kleine investering en bovendien kunt u na aanmelding, direct starten met de eerste oefeningen. Voorkom een langer hetsel.

Interesse om een keer gratis mee te trainen?

Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten? Verrijk jezelf met een training en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring.