1. Hoe ver wil je hardlopen?

Wil je meedoen aan een marathon? Dan is er veel demping en comfort nodig, anders voelt de afstand van 42 kilometer nóg langer. Bij het trainen moet je ook rekening houden met het aantal kilometers. Als je comfortabel kunt rennen, is het gemakkelijk om gemotiveerd te blijven. Natuurlijk zijn comfort en demping ook belangrijk voor wie maar een paar keer per week wil hardlopen.

2. Op welke ondergrond ga je hardlopen?

Het type ondergrond is bepalend bij het kiezen van de juiste hardloopschoen. Of je nu van plan bent om over modderige paden of asfaltwegen te lopen, er is een verscheidenheid aan schoenen voor beginners. Natuurlijk moet je ook rekening houden met het weer. Schoenen met goede grip kunnen voorkomen dat je voeten uitglijden als het regent en geven je meer grip op modderige paden.

3. Wat is uw pronatietype?

Pronatie is de natuurlijke beweging van de voet tijdens het lopen, met andere woorden, de mate waarin de voet naar binnen kantelt. Bij overmatige pronatie kantelt de voet te veel naar binnen en bij onderpronatie kantelt de voet te weinig naar binnen. Voor beide soorten pronatie heb je wellicht een paar schoenen nodig die je voeten kunnen corrigeren en ondersteunen. Movement-Podotherapie kan je daar het beste advies in geven.

4. Wat is de breedte van uw voeten?

Als je voeten breder zijn, is dat oké. Je hoeft je voeten niet in smalle schoenen te persen. Het is het beste om een iets bredere schoen te kiezen, zodat er voldoende ruimte in zit en er niet gemakkelijk blaren ontstaan.

5. Wat is uw budget?

Natuurlijk wil je de beste hardloopschoenen voor beginners, maar misschien laat je budget het niet altijd toe. Desalniettemin is het nog steeds de moeite waard om wat meer geld uit te geven om een paar comfortabele hardloopschoenen te kopen die lang kunnen worden gebruikt en die je nooit in de steek zullen laten tijdens wedstrijden of trainingen.

Als je niet veel geld wilt uitgeven, zit je al snel vast aan ongemakkelijke schoenen van lage kwaliteit. Op deze manier loop je het risico om te stoppen voordat je begint. Goedkope schoenen zullen snel verslijten, dus je zult over een paar maanden nieuwe schoenen moeten kopen.

Mocht je na het lezen nog verdere vragen hebben, twijfel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag!