vo2MAX testdagen

Gebruik kortingscode ‘testdag!‘ voor het actieftarief tijdens de testdagen.

Direct aanmelden!

Meld je aan voor de VO2MAX Testdagen

De HardloopSchool organiseert in samenwerking met Alpha Fysiotherapie in de maand Mei VO2MAX Testdagen op drie locaties.

Wat is een VO2MAX test?

De VO2max Test is een maximale inspanningstest op loopband of fietsergometer, waarbij we continu je uitademingslucht analyseren. VO2max staat voor de maximale zuurstofopname en geldt als dé maat voor conditie.

Tijdens de test draag je een hartslagmeter en een zuurstofmasker. Hiermee worden je hartslag en de hoeveelheid zuurstof die je opneemt gemeten.

De VO2max wordt bereikt wanneer de hoeveelheid zuurstof niet meer stijgt terwijl de inspanning nog wel zwaarder wordt.

Deze professionele meetmethode is echter vandaag de dag niet meer alleen voorbehouden aan topatleten zoals vroeger het geval was.

Voor welk niveau sporter is de test?

De VO2MAX test is geschikt voor alle niveau’s. De test geeft een goed beeld van jouw lichamelijke conditie op het meetmoment. Daarmee is de VO2-max ook een perfecte indicator om te kijken of je progressie boekt.

Wat ontvang ik na de test?

Naderhand ontvang je een gedetailleerd analyse report met o.a.:

– VO2 Max

– Training Zones

– Drempelwaardes

– Resting Metabolic Testing (RMR)

Interesse om een keer gratis mee te trainen?

Hoe kan ik blessurevrij lopen? Hoe kan ik lichter en ontspannender lopen? Wat is een goede lichaamshouding? Hoe gebruik ik het lichaam zonder overbelasting? Hoe maak ik gebruik van de zwaartekracht? Hoe maak ik beter gebruik van mijn voeten? Verrijk jezelf met een training en maak kennis met een hele nieuwe loopervaring.